10.7.2011

Pupahätsiä Tikkasenkarilla

Eilinen päivä oli helteinen, lämpötilan lähennellessä 30 astetta. Illalla ilman viilennyttyä suuntasin kalaan Kemijoen Tikkasenkarille. Vesi oli melko alhaalla, kun Kemijoki Oy vähentää yleensä juoksutusta viikonloppujen aikana. Yleensä kalaa tulee sitä paremmin mitä alempana vesi Kemijoessa on. Joelle tultaessa ensimmäisenä pisti silmään suuri lokkien määrä. Niitä lenteli kosken yläpuolella satoja. Tämä on yleensä selvä merkki hyönteisten kuoriutumisesta. Vesiperhosia näkyikin melko reippaasti ja harjukset räiskivät siellä täällä kuoriutuvien pupien perässä.


Tikkasenkarin Yläosaa


Illan mittaan kuoriutuminen yltyi ja harjuksia tuntui pintovan joka suunnalla. Massakuorituminen saa kalat kivasti liikkeelle, mutta itse kalastus on usein jopa hankalampaa, kun kaloilla riittää ravintoa mistä valita. Kalastelin muutaman tunnin, joiden aikana pinturilla ja pupalla nousi toistakymmentä harjusta, joista suurimmat olivat 35 sentin tienoilla. Ei siis mitään jättiläisiä, mutta ihan mukavaa kalastusta kuitenkin. Suuremmista kaloista ei näkynyt merkkejä edes pintomisten osalta.

Takaisin kaupunkiin ajaessa oli paikoin sankkaa usvaa, joten pitihän se pysähtyä hetkeksi ottamaan muutama valokuva.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkos lupa maksaa Tikkasenkarille ja mistä voi ostaa ? Onkonetissä tietoa luvasta, kartan kamssa ?

Kyselin kerran punanahkaisesta taimenesta.


Jori Kontio, Rovaniemi
jorihe@hotmail.com

Johannes Sipponen kirjoitti...

Tikkasenkarilla käy muistaakseni Korkalon kalastuskunnan lupa, joka kattaa aika ison osan Kemijoesta Rovaniemen aluuella. Vuosilupa maksaa 27 euroa ja niitä myy ainakin Ollin Erä ja Kalastus.