24.11.2010

Kittilä -28,5, Saariselkä -23. Hyvä alku talvelle.

Työt veivät parin päivän ajaksi Rovaniemeltä, Kittilän kautta Saariselälle ja sieltä takaisin Rovaniemelle. Kelit olivat melko hyytäviä ajankohtaan nähden. Yön olin Aakenustunturin kupeessa, jossa maisema oli jo varsin talvinen ja pakkastakin 28,5 astetta. Revontuliakin näkyi, mutta ne heikkenivät mennessäni kameran kanssa ulos. Muutaman kuutamomaisemakuvan kävin kuitenkin nappaamassa.


Seuraavana päivänä matka jatkui Saariselän kautta takaisin rovaniemelle. Saariselällä oli jo luntakin ihan mukavasti ja pakkanen laittoi täälläkin sormet nopeasti kohmeeseen. Kaunispään huipulta oli komeat maisemat, kun aurinko jaksoi vielä hieman valaista ennen kaamosta.

 
Vähän aikaa sitten elättelin toiveita, että pääsisi Marraskuussa vielä perholla kalastelemaan, mutta näyttää talvi painavan päälle sen verran kovilla pakkasilla, että seuraavat kalastelut tulevat olemaan pilkkireissuja ja tavoitteena tietysti pannukarkeat ahvenet. Tämä siis sitten, kun työkiireet joskus hellittävät.

3 kommenttia:

Soili Jussila kirjoitti...

Kuvista voi melkein aistia hyvin kylmän pakkassään. Komeat on kuvat ja Lapin maisemat.

Eko kirjoitti...

Kauniita talvisia kuvia...
Kyllä se pakkas-aika on myös hyvää kuvaus aikaa.
Kunnon talvisia kuvia saadaankin vasta kun mittarit näyttävät -20 astetta tai enempi..!
Nykyiset akutkin kamerassa kestävät hämmästyttävän hyvin kylmää.
Voi sanoa - paremmin kuin kuvaaja...!!

Johannes Sipponen kirjoitti...

Kiitokset kommenteista.

Uudet akut tosiaan kestävät kivasti myös kylmää. Ei tarvi enää juuri taskussa niitä lämmitellä. Noissa pohjoisemmissa maisemissa riittäisi mielenkiintoista kuvattavaa, mutta nyt vuoden kovimpien työkiireiden aikaan on hyvä, jos ehtii edes täällä Rovaniemen alueella kuvaamaan.