6.7.2010

Hellekalastusta Meltausjoella

Työt veivät tänään Meltausjoen maisemiin, joten päätin käydä samalla myös kalastelemassa. Vaikka Meltausjoelle ei olekaan Rovaniemeltä kovin pitkä matka, en ole siellä aikaisemmin käynyt kalassa. Lämpömittari näytti hellelukemia, joten kovin suuria odotuksia ei tälle keskipäivään ajoittuvalle kalareissulle ollut.

Joessa virtasi vettä vielä kohtuullisesti, mutta ei onneksi liikaa mukavaan kalastukseen. Heti välineitä pukiessa tuli tänä kesänä erittäin runsaana kiusaavat hyttyset ja mäkärät kimppuun. Ei muuta kuin karkotetta pintaan ja kävelemään joelle. Meltausjoki on myös suosittu melontajoki ja kosken niskalla kalastusta aloitellessani ohi lipuikin muutama meloja kajakeillaan. Heti melojien mentyä tartutin niskalta pari juuri mitallista harjusta.

Meltausjoen vesi on hieman tummansävyistä ja pohja on melko tumma, joten kahlaamisessa on edettävä tuntuman mukaan. Pari hieman yllättävää kuoppaa löytyikin kahluukenkien alle, mutta uintureissulta kuitenkin vältyttiin. Kalastelin lähinnä kosken rauhallisempia osia, joissa tuntui olevan melko mukavasti Harjusta. Kaiken kaikkiaan käytin muutaman tunnin aikana ylhäällä kymmenkunta mittallista Harjusta, joista suurin oli hieman vajaa 40 cm. Kaikki kalat saivat jatkaa kasvuaan joessa. Joesta jäi kalastuksellisesti varsin mukava kuva ja kalaakin nousi helteisestä ilmasta huolimatta. Ei mitään isomuksia, mutta mukavaa kalastusta kuitenkin. Taimenista ei näkynyt merkkejä. Täytynee palata syksymmällä joelle uudemman kerran.

Ei kommentteja: